Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

U prodaji je novi priručnik za uzgajivače ovaca i koza

Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza ove godine obilježava 10 godina izdavanja stručno–informativnog časopisa Ovčarsko-kozarski list i tom prigodom Upravni odbor Saveza odlučio se za izdavanje nekoliko priručnika, temeljenih na izabranim člancima iz Ovčarsko-kozarskog lista i na temama koje kod uzgajivača pobuđuju najviše pozornosti.

Prvi od priručnika izdaje se pod naslovom „ZAŠTITA ZDRAVLJA OVACA I KOZA“ i obrađuje različite teme iz područja zdravstvene zaštite ovaca i koza.

Autori ovog priručnika su naši uvaženi stručnjaci koji godinama surađuju s Hrvatskim savezom uzgajivača ovaca i koza, unaprjeđujući ovaj važan segment naše stočarske proizvodnje: izv. prof. dr. sc. Antun Kostelić, prof. dr. sc. Albert Marinculić i dr. sc. Branko Šoštarić. Urednik knjige-priručnika je doc. dr. sc. Zdravko Barać.

Knjiga je otisnuta na 160 stranica, formata 19,5 x 24 cm, tvrdih korica, šivanog uveza, a sadržajno je knjiga podijeljena u 5 cjelina: 1. Zaštita zdravlja i bolesti ovaca i koza; 2. Zarazne bolesti ovaca i koza; 3. Parazitarne bolesti ovaca i koza; 4. Ostale bolesti ovaca i koza; 5. Savjeti za zdravije stado. U knjizi je opisan niz zaraznih i parazitarnih bolesti, uz mnoštvo savjeta vezanih za zaštitu zdravlja stada, a o čemu ovisi uspjeh čitave proizvodnje. Ova knjiga izvrsna je literatura za sve one koji su na bilo koji način uključeni u sektor ovčarstva i kozarstva, a predstavlja nezaobilaznu literaturu za uzgajivače ovaca i koza i sve one koji sudjeluju u upravljanju farmama ovaca i koza

Redovna cijena knjige iznosi 150,00 kuna, a za narudžbe 20 i više knjiga cijena po knjizi je 120,00 kn.

U svezi s nabavom knjige kontaktirajte Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza:

E-mail:tsinkovic@hpa.hr Tel: 01/3903-153