Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je 66. broj “Ovčarsko-kozarskog lista”

Objavljeno je drugo ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem smo pripremili niz zanimljivosti, informacija, obavijesti, te stručnih članaka koji obiluju savjetima iz različitih segmenata ovčarske i kozarske proizvodnje.

Prenosimo obavijesti HPA kojom se proizvođačima mlijeka pojašnjavaju novosti koje donosi novi Pravilnik o kontroli kvalitete sirovog mlijeka. Iz Ministarstva poljoprivrede prenosimo informacije koje se odnose na natječaje iz Programa ruralnog razvoja. Profesor Mioč detaljno analizira stanje i perspektive proizvodnje ovčjeg mlijeka u Republici Hrvatskoj. Profesor Grgić analizira uspješan razvoj ovčarstva i kozarstva u Republici Austriji u posljednjih dvadesetak godina. O Q-groznici piše nam profesor Kostelić. U članku profesorice Vučemilo saznajemo da u ovčarstvu i kozarstvu dezinfekcija zauzima vrlo važno mjesto. U rubrici kojom pratimo promišljanje s terena, kolega Ladišić predstavlja prikaz tehnologije gospodarenja tlom na jednom našem OPG-u koje se bavi uzgojem koza i proizvodnjom mlijeka.

Godišnjom pretplatom u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!