Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je 67. broj “Ovčarsko – kozarskog lista”

Objavljeno je treće ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem smo pripremili niz zanimljivosti, informacija, obavijesti, te stručnih članaka koji obiluju savjetima iz različitih segmenata ovčarske i kozarske proizvodnje.

Prenosimo zaključke nedavno održanog Upravnog odbora Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, donosimo i reportažu o stručnom putovanju po Bugarskoj i Rumunjskoj. Iz Ministarstva poljoprivrede prenosimo više informacija za koje držimo da bi trebale biti interesantne uzgajivačima ovaca i koza, a prvenstveno su vezane uz natječaje iz Programa ruralnog razvoja. Profesor Mioč piše o ogromnim mogućnostima razvoja hrvatskog ovčarstva. Profesor Leto ističe da su pašnjaci jedan od glavnih resursa u ovčarskoj proizvodnji. O obvezama prilikom deklariranja mliječnih proizvoda piše nam Anđelka Pejaković. O proizvodnim i ekonomskim obilježjima kozarske proizvodnje u Grčkoj piše nam profesor Grgić. Naš terenski agronom stočar Srećko Ladišić nastavlja s obilaskom pozitivnih primjera iz kozarske prakse. Donosimo i izvješće sa završnog “Doručka s hrvatskih farmi” održanog u Zagrebu. Uz reportaže o do sada održanim izložbama najavljujemo ljeto prepuno ovčarskih ili kozarskih događanja, izložbi ovaca i koza, ovčjih i kozjih sireva, natjecanja u striži ovaca, pri čemu neće nedostajati i ugodnog druženja uz neizostavne ovčje i kozje specijalitete.

Godišnjom pretplatom u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!