Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je “70. broj ovčarsko – kozarskog lista”

Objavljeno je posljednje ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem vam predstavljamo što se sve događalo tijekom 19. savjetovanja za uzgajivače ovaca i koza i 18. izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva.  Uz predavanja i izložbu sireva vrijeme Savjetovanja iskorišteno je za održavanje skupštine Hrvatskog savez uzgajivača ovaca i koza. Vidljivo je iz izlaganja predsjednika Saveza gosp. Tomislava Vidasa da je Savez jedno od aktivnijih udruženja u stočarskom sektoru, predstavljajući na najbolji mogući način uzgajivače ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.

Osim prikaza što se sve događalo na savjetovanju, donosimo i niz drugih interesantnih članaka, pa tako donosimo niz novosti iz Ministarstva poljoprivrede, te nastavak članka o uvjetima smještaja koza o kojima moramo voditi računa da bismo polučili željene rezultate.

Profesor Mioč predstavlja i jednu od mogućnosti svrsishodnijeg iskorištavanja vune i to kao građevinskog materijala, predstavljajući je kao ekološki prihvatljivi izolacijski materijal. Profesor Kalit predstavlja ulogu i značaj kvasaca i plijesni u mljekarskoj praksi. Profesor Grgić predstavlja mogućnosti razvoja ovčarske proizvodnje kako u cijeloj EU tako i u Hrvatskoj. U bogatom veterinarskom savjetniku donosimo razloge najčešćeg ugibanja janjadi i jaradi. Profesor Marinculić predstavlja koji sve paraziti stanuju u ovčjem runu.

Godišnjom pretplatom u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!