Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je 71. broj “Ovčarsko – kozarskog lista”

Objavljeno je prvo ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem donosimo niz stručnih članaka za koje držimo da će vam pomoći u svakodnevnom organiziranju i obavljanju aktivnosti na vašim farmama, ali i cijeli niz obavijesti i zanimljivih informacija iz Ministarstva poljoprivrede, HPA i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca  i koza.

Iz Saveza prenosimo podsjetnik na obvezu izdavanja uzgojnih dokumenata za uzgojno valjana grla prije njihova puštanja u promet. Iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju uspješnu godinu u realizaciji Programa ruralnog razvoja (PRR), te obavještavaju o novim natječajima za sredstva iz PRR. Profesor Mioč donosi nam detaljan opis svojstava Lacaune pasmine ovaca. Profesor Grgić piše o mogućnostima stvaranja dodane vrijednosti u kozarskoj proizvodnji. Profesor Kalit u ovom broju piše o utjecaju kvasaca i plijesni na svakodnevnu sirarsku praksu. Što su lenti virusne bolesti, koji su uzročnici, koji je gospodarski značaj ovih bolesti, kojim kliničkim znakovima se manifestiraju pročitajte u članku doktora Šoštarića i profesora Kostelića. Profesor Kostelić piše o tome kakve štetne posljedice u ovčarskoj proizvodnji može predstavljati tetanus.

Kao i u prethodna dva broja Ovčarsko – kozrskog lista donosimo i podlistak u kojem se primarno bavimo temama iz područja provedbe uzgojno – selekcijskog rada.

Godišnjom pretplatom na u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!