Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je “72. broj Ovčarsko – kozarskog lista”

Objavljeno je drugo ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem vam donosimo niz zanimljivosti, informacija, obavijesti te stručnih članaka koji obiluju savjetima iz različitih segmenata ovčarske i kozarske proizvodnje.

Iz vrlo aktivnog Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza prenosimo vijest o učlanjenju 3 nove udruge u članstvo Saveza. Donosimo više informacija koje prenosimo s internetske stranice Ministarstva poljoprivrede, poput vijesti o stupanju dviju iznimno važnih zakona na snagu, Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i Zakona  o poljoprivrednom zemljištu.

Profesor Kostelić piše nam o iskustvima uzgajivača lakon pasmine ovaca u Mađarskoj. U rubrici o hranidbi ovaca i koza pišemo kako kvalitetno organiziranom hranidbom možemo povećati otpornost ovaca prema gastrointestinalnim parazitima, dok nam profesor Leto naglašava značaj gnojidbe travnjaka u organiziranju uspješne stočarske proizvodnje.

Profesor Mioč i docent Kasap pišu nam o glavnim smjernicama u uzgoju ovaca namijenjenih proizvodnji mlijeka. Anđelka Pejaković iz Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe piše nam kako i na koji način se moraju označavati sirevi i drugi mliječni proizvodi koji se stavljaju na tržište.

Profesor Grgić piše nam o organizacijski i ekonomski preporučenim veličinama ovčarske i kozarske farme u EU.

U ovom broju opisujemo uzročnika maedi-visne i CAE, raširenost CAE, način prijenosa bolesti i u ovaca i u koza, te situaciju u svezi s ovim bolestima u Republici Hrvatskoj.

Godišnjom pretplatom u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!