Hrvatski Savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian Association of Sheep and Goat Breeders

Izašao je “73. broj Ovčarsko – kozarskog lista”

Objavljeno je treće ovogodišnje izdanje „Ovčarsko-kozarskog lista“ u kojem vam donosimo niz zanimljivosti, informacija, obavijesti te stručnih članaka koji obiluju savjetima iz različitih segmenata ovčarske i kozarske proizvodnje.

Na stranicama posvećenima aktivnostima Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza donosimo plan aktivnosti koje Savez planira realizirati do kraja ove godine iz čega je razvidno da se planira čitav niz promotivnih te edukativno – informativnih događanja namijenjenih uzgajivačima ovaca i koza.
iz Hrvatske poljoprivredne agencije donosimo informacije o novim analitičkim metodama u laboratoriju za kontrolu kvalitete svježeg sirovog mlijeka, koje će svakako predstavljati značajnu pomoć uzgajivačima u organizaciji svakodnevne proizvodnje.
I u ovom broju donosimo niz informacija iz Ministarstva poljoprivrede, prije svega o raspisivanju natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja za Republiku Hrvatsku.
Profesor Mioč upoznaje nas s najznačajnijim obilježjima u uzgoju mliječnih pasmina ovaca po pitanju reprodukcije, zatim tijekom razdoblja neposredno pred janjenje, tijekom laktacije, odbića janjadi itd.
O temi višebrojnih legala piše nam profesor Sušić. Profesorica Rajka Božanić u svom članku o fermentiranom kozjem mlijeku ističe da se proizvodi od kozjeg mlijeka smatraju mliječnim proizvodima s najvećom tržišnom perspektivom.
Profesor Grgić donosi nam iznimno interesantan pregled stanja ovčarske proizdvodnje u SAD-u.
U rubrici o zdravlju životinja profesor Kostelić opisuje probleme s kojima se susreću uzgajivači iz Bosne i Hercegovine kada je u pitanju bruceloza.
Od mjeseca svibnja započele su i stočarske izložbe pa smo dobili prve šampione ovogodišnjih izložbi u Baškoj i na Rabu, a k tome donosimo i rezultate državnog natjecanja u šišanju ovaca.

Godišnjom pretplatom u iznosu od 150,00 kuna osiguravate se da Vam na Vašu kućnu adresu tijekom cijele godine redovito stižu sve najnovije informacije iz sektora ovčarstva i kozarstva, kao i obilje stručnih informacija kojima ćete unaprjeđivati proizvodnju na Vašim gospodarstvima.

Pretplatite se!